19-10-06

boek - aanvang

bruisboekDe pijn ligt op mijn hart zoals een afgekoelde melk haar vel creëert... Ductiel, zo breekbaar en anderzijds met een zekere dikte... Als je het op het juiste punt vast neemt moet je er toe in staat zijn de pijn in een keer op te lichten.

 

Het laken speelt met mijn onrust. Het lichaam lijkt naakter nu het hier alleen dient te liggen... Kippenvel krijg je net in deze momenten en de dons zou dan soelaas moeten brengen, als een alibi voor een zaterdagmorgen. Ik sluit mijn ogen. Vechten tegen de tijd die zienderogen weg tikt als ik mijn ogen weer open en de leds me haast verblinden.

 

Ik wil naar je toe. Ik wil mijn hand op je borstkas leggen in plaats van ze te laten zakken en te botsen tegen een harde matras. De veerkracht is hier beperkt. Mijn woorden zijn zelfs eenzaam. Mijn zinnen zijn zoveel korter. Mijn hoofd lijkt een ritje te hebben op de achtbaan zonder hendel om mijn zwaartekracht achter te blokkeren. Vrije val vanuit mijn eigen luchtruim.

 

Ik neem de telefoon en wil iemand bellen. Ik druk het nummer, leg mijn hoofd tegen de hoorn, kijk nog een keer naar het nummer en besef dat ik het jouwe heb gedraaid. In een seconde druk ik af. Mijn hartslag gaat tegen honderd per uur. Hopend dat jij me niet gehoord hebt, dat jij mijn nummer op je scherm niet kan herkennen. Ik belde immers een vriendin.

 

De droge keel schuurt de woorden die normaal gezien zo talrijk zijn. Als een drooggelegde rivier adem ik nu woorden. Blazend tegen de lucht aan… Mijn verstand en mijn hart voeren een contradictorische discussie.

16:56 Gepost door bruis in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Melk vind het wel een krachtig beeld eigenlijk. end e boodshcap: je kan het als je het juist doet in een keer wegnemen, maar het is oh zo fragiel..

Gepost door: Little Witch | 20-10-06

Melk vind het wel een krachtig beeld eigenlijk. En de boodschap: je kan het als je het juist doet in een keer wegnemen, maar het is oh zo fragiel..

Goed gevonden..

Gepost door: Little Witch | 20-10-06

ik wil naar je toe... ik vind het heel realistisch en toch met de eenvoud zo mooi gezegd. Je hebt het nog steeds bruis!

Gepost door: tilde | 21-10-06

de muziek en je proza, heerlijk is dat op een zaterdagochtend!

Gepost door: MJ | 21-10-06

TeWater Een aardig verhaal, en de gedichten vallen ook mee. De beeldspraak is soms misschien wat gezocht. Ik denk dat dit iets voor jou is: http://hetzinkendschip.web-log.nl/
Het is de site van de bibliofiele uitgever Fernand Ronsmans, die mijn novelle 'De verkoop' uitgaf en in zijn reeks 'TeWater' mijn haikubundel 'Ik ben geen boeddhist'. In die reeks stelt Ronsmans in elk deel een schrijver of dichter voor.

Gepost door: Peter | 22-10-06

Melk brrr, krijg altijd de kriebels van velletjes in de melk... Nu je de vergelijking maakt misschien nog meer...
Groetjes

Gepost door: Sinalis | 28-10-06

Lunchpauze even komen verpozen op je blogje!

Wat een spam alweer, ik ben daarom verhuisd
met mijn blog naar mijn homepage: http://www.mjsmets.be/

Gepost door: MJ | 31-10-06

De commentaren zijn gesloten.