09-04-06

Zwemmen zonder vliezen

Lopend in de tunnel telde zij de tegels zonder getallen een kans te geven. Enkel het getik van de laarzen echode onder het wateroppervlak. Gevangen in een luchtbel liep zij naar de overkant. Haar ogen hield zij verborgen achter de zonnebril die de winderige tranen verborg in het aanschijn van de priemende zon. Als het product van haar eigen stelling balanceerde zij op de kasseien.

 

In een convulsie van de hartkamers slaakte zij een stille zucht die zich uitblies over de Schelde die aan haar voeten een sterke stroming vertoonde. Extreem rechts had bijval gekregen van de brede stroom…

 

 Het vriest nog in april”, was haar gezegd, zo ergens rond een uur of tien. Haar decolleté trachtte zich warm te houden aan de vrieskou. Haar ogen keken naar haar voeten maar vormden zich geen beeld… Mei lag op de loer.

 

“Hoe diep kan water afdalen?” In de regen die achter haar ogen school verwarmde het smaragdgroen van de iris zich aan de tijd. Heilige ogenblikken zorgden voor het rustpunt in dit aards bestaan. Haar rug voelde koud aan. De tocht had zich tegen haar kromming gebogen. Tegen de wind in hield zij stand.

 

“Op het einde van een stilte verdringt de wind de zonde”, dacht zij.

 

14:52 Gepost door bruis | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Nogmaals 't is zo mooi, zo'n mooie woorden, zo'n fantasie...
Prachtig...
Om bij weg te dromen...

Gepost door: Sinalis | 12-04-06

hmmm met woorden een beeld neerzetten
een sfeer, een gevoel
kleuren, smaken
kippenvel
Thx

Gepost door: Tientjuh | 13-04-06

er komen nog tentoonstellingen... ik hoop je dan eens te kunnen ontmoeten.
In elk geval heel erg bedankt voor je interesse , je mooie teksten en illustraties hier en je erg leuke commetaren op mijn blog... daar geniet ik elke dag van!

Gepost door: MJ | 14-04-06

De commentaren zijn gesloten.