21-01-06

schaduwzijde

Zij keek naar rechts en daar zat hij met zijn hoofd boven boeken. Het deurgat profileerde haar gestalte als een vloeiende lijn. Zij scheen niet te bewegen in de hoop zijn rust niet te verstoren. Ogen bleven kijken en de mond dacht te praten.

“Heb jij een keerzijde?” en toen werd het stil…

Het stalen deurkader oogde mat wit. De vogels zorgden voor popmuziek. Nagels tikten het koude staal aan. Nog meer stilte. Tijd koekoekt. De dag loopt verder. Wat doet hij hier bij mij?

“Kijk eens hier… Naar mij.” Zijn hoofd bleef hangen boven de boeken. De vingers kleefden tegen het rechthoekig kader en zakten langzaam naar beneden. “Waarom ben je hier?” Zij wilde de decibels verhogen en er versterking bijhalen maar ze zweeg en las de titel van zijn boek… “Schaduwzijde…”Haar ogen rolden de duisternis in en de handen lieten de rechtlijnigheid voor wat ze was.

Zijn concentratie leek haar haast teder te zijn zoals het blad dat zich wiegt op het ritme van de wind.

Het gekraak van de houten vloer deed haar even denken dat zijn gerichtheid zou vervagen. Het geluid was echter niet sterk genoeg om het hoofd te doen draaien en in een seconde speet haar dat haast…

Haar lippen persten zich op elkaar… bijtend op de woorden van “ik heb je graag”…

De zucht die ze daarna losliet holde de kamer in zonder dat zij het nog grijpen kon. Ontastbaar grepen haar vingers doorheen de lucht. De winterlucht deed haar even rillen. Het hoofd draaide zich en knipoogde naar de seconde die tussen hen lag.

23:52 Gepost door bruis | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Shades Zoals iedere boomkenner je waarscchijnlijk kan vertellen, is de schaduwzijde van een twijg betrekkelijk smal, hoe de zon er ook op schijnt...;o)

P.

Gepost door: P. | 22-01-06

vogels de vogels zongen:
In South-Carolina there are many tall pines
I remember the oak trees
that we used to climb.

Gepost door: martin | 23-01-06

De commentaren zijn gesloten.